Mersin Barosu Avukat Hakları Merkezimiz, avukatlarımıza yönelik hak ihlallerine karşı nasıl daha etkin mücadele edileceği konusunda fikir alışverişi yapmak için düzenledikleri toplantıda, Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz ile bir araya geldiler.

Gökdelen Hizmet Birimimizde düzenlenen toplantıya Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreterimiz Av. Adnan Günbay, Avukat Hakları Merkezinden sorumlu yönetim kurulu üyemiz Av. Kazım Yüksel, yönetim kurulu üyemiz Av. Ece Kovan Demirtaş, Avukatlar Hakları Merkezi Başkanı Av. Elçin Özkan Yiğit, Genç Avukatlar Komisyonu Başkanı Av. Hamit Mert Avcı, Avukat Hakları Merkezi ve Genç Avukatlar Meclisi üyesi avukatlarımız katıldı.

Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz burada yaptığı konuşmasında, “Baromuzun bünyesindeki bütün komisyonları ve merkezleri önemsiyoruz. Ancak Avukat Hakları Merkezimizi hepsinden daha çok önemsiyoruz. Çünkü Avukat Hakları Merkezimiz; vatandaşların adalete erişimini sağlamak için, biz avukatların adliyede, karakolda, hak ihlaline uğradığımız her yerde karşılaştığımız sorunlarımıza çözüm arayan bir merkez. Dolayısıyla en aktif bir şekilde çalışması gereken bir merkez. Bu mesleği zaten zor şatlar altında yapıyoruz. Birçok kurum, mesleğimizi yok etme çabası içerisinde. Bu nedenle, biz mesleğimizi ve meslektaşlarımızı savunmak adına neler yaptığımızı gözden geçirmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Avukat Hakları Merkezi bizim yüz akımızdır. Sorunlarımızı çözmek için birlikte mücadele etmek zorundayız. AHM olarak, tek işimiz sahada mücadele etmektir. Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda bize ulaştığınız takdirde, şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz, mutlaka yanınızda olacağız. Gireceğiniz hiçbir mücadelede asla yalnız kalmayacaksınız” dedi.

Daha sonra karşılıklı fikirlerin sunulduğu toplantıda Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Avukat Hakları Merkezimizin, avukatlara yönelik hak ihlalleri ve görevlerinin engellenmesine karsı daha aktif olacağını, dava takiplerinin daha  sistematik hale getirileceğini, yeni dönemde iç eğitimlere ağırlık verileceğini söyledi.