Mersin Barosu ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında; çocukların suç sayılan olumsuz davranışlardan kaçınmaları ve karşılaşacakları cezai neticelerden zarar görmelerinin önlenmesi amacıyla, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen eğitim çalışmaları Perşembe Vakfı Ortaokulu’nda yapıldı.

Okul yönetimi ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen, Av. Tülay Sevgi Can’ın yerel mahkeme kararları ve Yargıtay kararları ışığında, meslek hayatı boyunca takip ettiği davalardan yola çıkarak hazırladığı,  “Türk Ceza Kanunu’nda Suç Teşkil Eden Davranışlar “ ve “Suç Sayılan Davranışların Hukuki Sonuçları” konularında yapmış olduğu sunum kapsamında öğrenciler, suç sayılan davranışlar ve hukuki sonuçları konusunda bilgilendirilerek farkındalık yaratıldı.

Çocuklarda suç işleme oranını azaltmak amacıyla okullarda düzenlemiş oldukları eğitimlerin önemini değerlendiren Av. Tülay Sevgi Can, “Bir toplumun sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi, toplumun geleceği olan çocukların gelişimi, eğitilmesi ve korunması ile doğru orantılıdır. Bunun için de ilgili kurum ve sivil toplum örgütleri tarafından ciddi çalışmalar yapılması gerektirmektedir. Çocuklarda suç işleme oranı gün geçtikçe artmamalı, azalmalıdır. Mersin Barosu olarak Mersin merkez ve ilçelerde bu konuda eğitim seferberliğimiz sürüyor” diye konuştu.

Seminer sonunda okul yönetimi ve öğrenciler, Av. Tülay Sevgi Can’a ve Mersin Barosu’na teşekkür ettiler.