Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, hukuk sistemi, adaletin tesisi ve ülke sorunlarının çözümü için meslekte 30 yıl mücadele eden Mersin Barosu üyesi avukatlarımıza düzenlenen törenle onur plaketi takdim etti.

Baro Odamızda düzenlenen törende meslekte 30. yılını dolduran Av. Erhan Cırık, Av. Mehmet Suat Şentut, Av. Mehmet Selahattin Selamoğlu, Av. Dudu Aksan, Av.Sevim Kul, Av. Tülay Sevgi Can, Av. Ahmet Sami Can, Av. Şirin Güner, Av. Muhittin Yener, Av. Necmi Doğan, Av. Aydın Ramazan Dinçer, Ahmet İsmail İlkbahar, Av. Mehmet Sözer, Av. Hüseyin Delice ve meslekte 40. yılını dolduran Av. Ali Kalınlı ile 25. yılını dolduran Av. Esen Şentut Özgün’ e plaketlerini takdim eden Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Meşakkatli meslekte bu kadar fedakarlık yapmış, bedeller ödemiş meslektaşlarımızı onurlandırmak bizim görevimiz. Hem bedenen, hem de ruhen yıpratıcı bir mesleği bu kadar yıl sürdürmüş olmak onur verici. Ömrün büyük bir kısmını avukatlık mesleğine, hukuka, adalete feda etmiş meslektaşlarımıza plaketlerini onurla takdim edeceğiz. Umarım bundan sonraki yıllarda da baro başkanlarımızın bu meslektaşlarımıza plaket takdim ettiğini hep birlikte görürüz. Mesleği daha uzun ve sağlıklı bir şekilde yapmanızı temenni ediyor, bundan sonraki meslek hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

Kürsüde tek tek duygu ve düşüncelerini ifade eden meslektaşlarımız ise, avukatlık mesleğini eski tadında yapabilmek için adaletin, hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının ve kuvvetler ayrılığı ilkesinin tesisi için mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz’a teşekkür ettiler.