Mersin Barosunda stajını tamamlayan 18 stajyer avukatımız yemin ederek, adalet mücadelesinin yeni neferleri oldu.

Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen yemin töreninde Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreterimiz Av. Adnan Günbay, yönetim kurulu üyemiz Av. Mahçe İnanoğlu Deprem, avukatlar ve aileler, stajyer avukatların ruhsat heyecanını paylaştı. Tören öncesi konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olarak varlığını sürdürebilmesi, ülkemizin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda ilerlemesi için vermiş oldukları hukuk mücadelesini genç meslektaşlarıyla birlikte sürdürmeyi arzu ettiğini ifade ederek,  “Türkiye’nin demokrasi sınavında zor anlar yaşadığı ve özellikle hukukçuların bu konuda iyi sınav vermediği çok zorlu bir süreçteyiz. Ama genç meslektaşlarımızla birlikte mücadele ederek, bu zorlu süreci atlatacağımıza inanıyorum. Bir tek kendi vicdanlarınıza ve toplumun vicdanına hesap verebilin. En önemlisi de, hukuk kurallarına bağlı olarak mesleklerinizi icra etmelisiniz,  meslek yaşamlarınızı ettiğiniz yemine sadık kalarak sürdürmelisiniz. Asla kimseye biat etmeyin” diye konuştu.

Dünün Türkiye’sinde maalesef yargımızın cemaatlere teslim edilmesi, peşkeş çekilmesi ve hukukçuların da buna biat etmesi nedeniyle, toplum olarak 15 Temmuz darbe girişimini yaşadıklarını belirten Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Umarım ülkemiz bu zorlu süreçleri bir daha yaşamaz. Buna en çok direnecek olan hukukçulardır. Cübbelerimizin hem cebi, hem de düğmesi yoktur. Bağımsızlığınızı her daim koruyun. Kısa bir zaman için kayıp yaşayabilirsiniz ama uzun vadede hem sizler, hem toplum, hem de ülke kazanacaktır. Bir tek bu topluma, demokrasiye ve Cumhuriyetimize borçlarınız vardır. Sadece bu saikle yaşamanızı öneriyorum. Bu doğrultuda yaşadığınız sürece, tüm zorlukların üstesinden gelerek bu ülkeye borcunuzu ödemiş olacaksınız. Her zorlu anlarınızda Mersin Barosu olarak yanınızda olacağımızı beyan ediyorum. Başarılar diliyorum.  Yolunuz açık olsun” ifadesini kullandı.

Daha sonra kürsüye çıkıp yemin eden Stajyer Avukatlar; Şeyma Güvenç, Gürol Kurt, Zeynep Üren, Deniz Sarıgül, Ayşe Altınyüzük, Taylan Tozlu, Melisa Akça, Ahmet Onur Gani, Meryem Canan Gündoğdu, Batuhan Kutar, Beyza Korkmaz, Mehmet Yaşar, Merve Koç, Ramazan Demir, Aysel Topkara, Mehmet Şahin, Seyfettin Orhan ve Baha Tolga Kanül’e cübbelerini, Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi. Avukatlık mesleğine resmi olarak ilk adımı atan stajyer avukatlara ruhsatnamelerini, Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz takdim etti.