Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezimiz tarafından, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı personellerine, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yasal Mevzuatlar’ konusunda eğitim verildi.

Yasal mevzuatın etkin kullanılması amacıyla, 11.02.2020 tarihinde komutanlık personellerine verilen eğitim kapsamında, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Şirin Güner ve merkez üyesi Av. Battal Gazi İnci , ‘6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’ hakkında bilgiler verdi.

Eğitimde, 6284 sayılı kanunun, şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve mağdur olan kişilerin korunmasını, bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi ile şiddet uygulayan veya uygulama ihtimali olan kişiler hakkında şiddetin önlenmesine yönelik tedbirleri, bu tedbirlerin alınması ve uygulanmasına ilişkin usul ve esasları kapsadığı, kanun maddeleriyle örneklendirilerek anlatıldı.