Mersin Barosu tarafından düzenlenen “Kat Mülkiyeti Hukuku, Yönetim Planı ve Genel Kurallar” konulu seminer, Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz’ın moderatörlüğünde, İstanbul Barosu üyesi Av. M.Şeref Kısacık Av. Beste Demirhan’ın sunumuyla online yapıldı.

Seminerde, “Kat mülkiyeti hukukunun önemi ve bu alandaki iş olanakları, toplu yaşam alanlarında ortaya çıkan başlıca sorunlar. Bir siteden konut ya da işyeri satın alırken dikkat edilecek hususlar, yönetim planı (Önemi, içeriği, hazırlanması, değiştirilmesi, iptali), yönetim organlarının pandemi dönemine ilişkin sorunları, genel kurullar (Kat malikleri kurulu/temsilciler kurulu, toplantı zamanı, toplantı ve karar yeter sayıları, genel kurul iptal davaları, pandemi döneminde genel kurullar)” anlatıldı.

Önümüzdeki süreçte kira ve kat mülkiyeti arasındaki ilişkiyi irdeleyecek başka bir program yapılacağının bilgisini veren Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Mersin Barosu olarak her zaman şunu şiar edindik. Genç bir hukukçu nüfusumuz oluşmaya başladı. Biz de klasik avukatlık yapmak yerine, hukuk alanında daha bakir kalmış, avukatlarımızın faaliyet göstermediği alanlarda eğitimler düzenliyoruz. Bu toplum açısından çok önemli bir konu. İrdelenmesi ve bu konuda çalışılması gereken konularda sunumlar yaparak, bu alanlara sizlerin biraz daha ilgi ve uğraş göstermesini sağlamak amacıyla yapmış olduğumuz programlardan bir tanesi. Her büyük site kendi yöneticisini, kendi hukuk müşavirini seçmek istiyor. Burada yüzlerce sorun çıkıyor ve bu sorunlar insanlar arasındaki yaşam şartlarını düzenlemek üzerine kurulu. Bunu da hukukçuların yapması gerekiyor. Bu alan biz avukatların alanı. Meslektaşlarımız bu alana ilgi göstermeli. Biz bir pencere açmak istiyoruz. Bu pencerenin de faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Video linki: https://www.youtube.com/watch?v=SNsHs2P_Bos