Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu üyemiz Av. Bilgehan Yaşa, Kent ve Çevre Komisyonu Başkanımız Av. Sevim Küçük ile birlikte, Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, sonbaharda Mersin Barosu ile Mersin Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde, ‘Bir Ağaç, Bir Yaşam’ için ağaç dikim şenliği düzenlenmesine ve bunun geleneksel bir etkinlik haline getirilmesine karar verildi.

“DOĞA YOKSA, YAŞAM DA YOK”

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Avukatları Murat Kıratlı ve Zeynep Yıldız Özsarı’nın da bulunduğu ziyarette, ülkemizdeki ve bölgemizdeki, çevre ve orman sorunları hakkında görüşler sunuldu. Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Hem dünyaya örnek bir kent olmak, hem de gelecek nesillere yemyeşil bir dünya bırakmak amacıyla, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ile gerçekleştirmeyi planladığımız ağaç dikim şenliğiyle, insanın doğasız yaşayamayacağına dikkat çekmek istiyoruz. Çünkü doğa yoksa, yaşam da yok demektir. Biz doğayı yok edersek, doğa da bizi yok eder. Bu nedenle, doğayı yok etmek için değil; yaşatmak, çoğaltmak için çabalamalıyız. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde gerçekleştireceğimiz ağaç dikim etkinliğinin, farkındalık yaratma adına çok önemli olacağını düşünüyoruz. Bu etkinliğin, ‘Bir Ağaç, Bir Yaşam’ ilkesinin benimsenerek, bu sloganla gerçekleştirilmesini öneriyorum” diye konuştu.

MAHMUT YILMAZ: “EMİRLER VE İNSU MAHALLESİ YOLUNDA AĞAÇ GENÇLEŞTİRME ÇALIŞMALARI YAPILIYOR”

Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz’ın, son günlerde Mersin halkının rahatsızlık duyduğu, Emirler ve İnsu Mahalle yolu üzerinde ağaç kesimlerinin nedenini sorması üzerine açıklama yapan Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz; yaşlanmış, ömrü dolan ağaçların yenileme, gençleştirme faaliyetleri kapsamında kesildiğini, yerine yenilerinin sonbaharda dikileceğinin bilgisini verdi. İllere göre orman varlığında Mersin’in 835.534 hektar alanla, Türkiye’de birçok ile göre daha geniş ormanlık alana sahip olduğunu belirten Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, kentimizde ormanlık alanların çoğalması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, ağaç dikim şenliğinde Mersin Barosu ile işbirliği yapacak olmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.